Vrije radicalen

Ik heb al veel het woord ‘vrije radicalen’ maar weten jullie ook wat deze doen?

In een normale omstandigheid maakt ons lichaam zelf in kleine aantallen vrije radicalen aan. Dit is een natuurlijk proces, waarbij een balans ontstaat tussen vrije radicalen en ziekteverwekkers. De vrije radicaal zal zich binden aan een ziekteverwekker en verlaat het lichaam. Zo wordt onze gezondheid op een natuurlijke manier op peil gehouden. 

 

Maar door deze 6 externe factoren, maakt ons lichaam heel veel vrije radicalen aan en kan een explosieve groei van vrije radicalen ontstaan. Hierdoor gaan de radicalen zich anders gedragen, en gaan zij ‘vreemd’.

 

Er is geen sprake meer van een gecontroleerde werking, maar de vrije radicalen grijpen de eerste de beste die ze tegenkomen om zich te binden. Ze binden zich dus ook aan gezonde cellen! Er vindt dan een chemische reactie plaats (oxidatie), die het best te vergelijken is met een explosie. 

 

Cellen in de omgeving van die beschadigde cellen lopen dan bovendien kans om onherstelbaar beschadigd te worden. Dit heeft negatieve gevolgen voor onze gezondheid: tal van ziektebeelden (reuma, staar, pigmentvlekken en zelfs kanker) worden toegeschreven aan schade door vrije radicalen.

 

GOED REINIGEN IS DUS DE BOODSCHAP!

Maskné

Maskné is een vorm van acne die wordt veroorzaakt door de combinatie van wrijving, warmte en vocht, in dit geval het uitgeademde vocht dat onder het masker blijft 'hangen'.

Vaak is een rode, geïrriteerde huid met kleine bultjes het eerste signaal van maske: dit wijst op een zich ontwikkelende ontsteking. 

 

Het is belangrijk om je huid goed te behandelen. 

  • Reinig je huid EXTRA goed

  • Bescherm en voedt je huid

  • Draag geen zware make-up onder het mondkapje

  • Zorg voor schone mondkapjes

Lock down Skin Care home kit

Morning Routine

Evening Routine

Beautypillow